FENIX HT18 – taskulamppujen kuningas


Tutkin yöeläimiä Afrikan metsissä. Se vaatii paljon käytettävältä taskulampulta. Käytän vain punaista valoa, koska siten pääsen näkemään paljon erilaisia eläimiä, eivätkä eläimet pelkää minua. Minulla on siis aina punainen värilinssi kiinnitettynä FENIX HT18 taskulamppuun. Värilinssi jonkinverran vähentää taskulampun valovoimaa, mutta se on silti erittäin voimakas.

FENIX HT18 taskulampussa on neljä valotehoa, jota säädetään kätevästi rungossa olevasta koskettimesta.

Normaalisti kulkiessani käytän kahta alempaa valotehoa. Se riittää näkemään pimeässä metsässä ehkä noin 20 metrin päähän. Voimakkaasti heijastavat eläinten silmät, kuten galagoiden ja genettien silmät näkyvät paljon kauempaakin.

Tämä taskulamppu on aina minulla mukana, koska käytän sitä tarkentamaan Canonin järjestelmäkamerani, jossa käytän 400 mm objektiivia. Kameralle on haastavaa tarkentaa kohteeseen, joka on pimeässä metsässä puussa ja tässä lisävalo on tarpeen. Silloin otan kaikki tehot irti FENIX HT18 taskulampusta (edelleen punaisen värilinssin kanssa). Kun kuvaushetki on päättynyt, ja kuvat otettu salaman avulla, vähennän valotehoa. Juuri tämä joustavuus on ehdottoman hieno ominaisuus tässä taskulampussa. Sillä voi katsoa hyvin kauas, silloin kun se on tarpeen ja sen kanssa voi pysyä lähes huomaamatta silloin kun ei ole mitään erityistä nähtävää.

Pidän myös taskulampun muotoilusta, se tuntuu käteen erittäin laadukkaalta. Lisäksi se on juuri sopivan kokoinen, että saan sen asemoitua järjestelmäkameran viereen kuvatessani.

Tämäkin kuva on otettu FENIX HT18 taskulampun antaman valon avulla

FENIX valaisimet ovat tukeneet Afrikan yöeläinten tutkimusta! Lämmin kiitos FENIXille!

Alla galleria kuvia, mitä on otettu FENIX HT18 lampun avulla

Categories:All posts, SuomeksiTags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.